Zelfbouw

Jouw elektriciteit
zelf plaatsen

Je kan vaak meer dan je denkt. Zoals het zelf plaatsen van elektriciteit in je nieuwbouwwoning of renovatieproject. Alleen heb je soms een duwtje in de rug nodig; iemand die aan de zijlijn toekijkt en je adviseert en begeleidt. Dankzij onze DIY-service voor zelfbouwers kan je met een gerust gemoed zelf aan de slag. Onze professionals ondersteunen je in de verschillende fases van het bouwproces. Maak de juiste keuzes door tijdig advies in te winnen en je vakkundig te laten begeleiden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Onze aanpak voor
zelfbouwers elektriciteit

Ons duidelijk en overzichtelijk stappenplan
zorgt ervoor dat je volledig voorbereid en doordacht aan je zelfbouwproject voor
elektriciteit begint. In 10 stappen naar een succesvolle elektrische installatie:

01

Analyse

We vinden het belangrijk om eerst een zicht te krijgen op je project. Gaat het om nieuwbouw of renovatie? Wat zijn je wensen en verwachtingen? Wil je graag een slimme installatie? Denk je aan domotica of wil je nog een stap verder gaan en kies je voor een smart home?

02

Advies

We vinden het onze taak om je deskundig te adviseren. Op basis van de behoefteanalyse kunnen we onder meer gericht helpen bij het kiezen van de juiste componenten. De jarenlange ervaring en inzichten van onze vakmensen zijn een absolute meerwaarde bij de realisatie van jouw bouwproject.

03

Voorontwerp

Mermans Techniek zorgt ervoor dat het voorontwerp alle details bevat om de uitvoering zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

04

Materialen afhalen

Als doe-het-zelver maak je uiteraard je eigen planning. Om tegemoet te komen aan de flexibiliteit kan je je materialen 24/7 afhalen in onze afhaalcontainer. Geen kantooruren voor jou dus.

05

Gereedschap huren

Goed gereedschap maakt het werk veel aangenamer en efficiënter. Voor doe-het-zelvers is dit echter niet evident. Het gaat immers vaak om een aankoop voor beperkt gebruik. Daarom kan je tegen een voordelig tarief gereedschap huren bij Mermans Techniek.

06

Uitvoering

Je gaat nu werkelijk aan de slag. Tijdens de uitvoering van de werken kan je bij Mermans Techniek terecht voor instructies, toelichting en advies zoals het toepassen van de juiste werkmethodes.

07

Plaatsbezoek

We begrijpen dat je graag weet of je goed bezig bent. Of mogelijk wil je een deel van de werken toch door onze ervaren technieker later uitvoeren. Dan plannen we in samenspraak met jou enkele werfbezoeken in.

08

Keuringsdossier

Vooraleer je jouw elektrische installatie in gebruik kan nemen, dient de installatie gekeurd te worden. Mermans Techniek kan op jouw verzoek instaan voor de opmaak van het wettelijke verplichte keuringsdossier. We zorgen altijd voor een overzichtelijk en volledig gedocumenteerd dossier.

09

Elektriciteitskeuring

Een erkend controleorgaan dient de elektrische installatie te keuren. De installatie moet voldoen aan de voorschriften van het Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI). Mermans Techniek ontzorgt je en plant een afspraak met een erkende keurder in.

10

Fier op je werk

Na vele werk- en zwoeguren knip je eindelijk de schakelaar aan. Yes! Gelukt! Proficiat! Je mag fier zijn op wat je gepresteerd hebt.

Wil jij graag zelf aan de slag en wil je graag zekerheid over de juiste aanpak?

Neem vandaag nog contact met ons op