Smart Home:
da's slim bekeken

Wat is een Smart Home? Een smart home is een woonst voorzien van technologie om het jou aangenamer en comfortabeler te maken. Een smart home omvat veel meer dan alleen het aansturen van je verlichting via tablet of smartphone. Het is een geïntegreerde totaaloplossing waarbij de functionaliteiten uitbreidbaar zijn.

Wist je dat een Smart Home jaarlijks zo’n 50 000 manuele handelingen van je overneemt? Je hoeft aan niets meer te denken. De nadruk ligt op comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. Laat je huis dus voor je werken en niet omgekeerd.

Je kan heel veel verschillende facetten van en aan je woning automatiseren met talrijke functies. Een smart home is gericht op comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. Smart Home-technologie is inzetbaar voor:

  • Verlichting
  • Zonwering
  • Klimaatregeling
  • Audio
  • Energie
  • Beveiliging
  • Toegangscontrole
  • Zwembad & wellness
  • ...

De voordelen van een intelligente woning

Een intelligente woonst gaat dus verder dan het klassieke domoticasysteem. De geautomatiseerde handelingen leveren je alles samen veel tijdswinst op. Je geniet van meer comfort op verschillende domeinen zoals verlichting en het binnenklimaat. Alle componenten, van verwarming tot verlichting, werken harmonieus samen. Een Smart Home zorgt in elke ruimte voor de juiste temperatuur en verlaagt deze met enkele graden wanneer er niemand aanwezig is. Door deze individuele temperatuurregeling worden de energiekosten tot een minimum beperkt.

Andere troeven zijn de toegangscontrole en de beveiliging. Denk maar aan automatische detectie van rook en waterlekken of een aanwezigheidssimulatie via verlichting en zonwering. Je hebt de mogelijkheid om iemand tijdelijk toegang tot de woonst te verlenen, ontvang een melding bij bepaalde situaties zoals een openstaande poort enz. Een smart home heeft heel wat in petto voor jou.
Contacteer ons om alle voordelen van een intelligente woning te bespreken.   

Ook voor bestaande woningen

Je hebt een bestaande woning en je wil jouw woning graag upgraden met automatisaties. Bovendien zie je breek- en kapwerk niet zitten. Goed nieuws!

Het is namelijk een misvatting dat je alleen in een nieuwbouw huisautomatisatie kan voorzien. Dankzij de draadloze Loxone Air-technologie automatiseer je jouw huis of appartement zonder ingrijpende werken te moeten uitvoeren. Contacteer ons voor meer info.

Loxone partner

Mermans Techniek kiest voor het Europese merk Loxone voor de installatie van Smart Home automatisaties. Bij Loxone wordt data niet in de cloud bewaard, maar lokaal op jouw mini Loxone-server die alles aanstuurt.

Benieuwd naar onze realisaties?

Mermans Techniek is voornamelijk actief in de Kempen. We voeren elektriciteitswerken uit in de regio Retie, Turnhout, Vosselaar, Arendonk, Dessel, Mol, Geel, Balen, Oud-Turnhout, Vorselaar, Herentals.

Zoek je een partner in de Kempen die van jouw huis een intelligente thuis maakt?

Neem vandaag nog contact met ons op