Ventilatie

Creëer een
gezond binnen-
klimaat met ventilatie-
systeem

Een ventilatiesysteem is een absolute must voor een gezond binnenklimaat. De strenge isolatienormen zorgen voor luchtdichte woningen en gebouwen. Hierdoor is er onvoldoende verse luchttoevoer. Een ventilatiesysteem creëert een gezond leef- en werkklimaat.

Keuze
Ventilatiesysteem

De keuze van een ventilatiesysteem hangt af van verschillende factoren. Gaat het om een totaalrenovatie of nieuwbouw? Gaat het om een uitbreiding? Zijn er specifieke energie-eisen? Mermans Techniek bekijkt graag samen met jou de meest optimale oplossing.

01

Ventilatiesysteem C+

Een ventilatiesysteem type C bestaat uit een afvoerventilator die in de vochtige ruimtes, zoals badkamer en keuken, de lucht afvoert. De toevoer van verse lucht in de leefruimtes gebeurt op natuurlijke wijze via roosters in de ramen. Bij dit ventilatiesysteem type C heb je niet de mogelijkheid om afgevoerde warmte te recupereren. Dit systeem vergt dan ook een lagere investering en is onderhoudsvriendelijk.

02

Ventilatiesysteem D

Bij een ventilatiesysteem type D gebeurt de af- en toevoer van lucht op een mechanische manier. Een afvoerventilator voert in de ‘natte’ ruimtes de lucht af en een toevoerventilator blaast verse lucht de leefruimtes in.

Een bijkomend verschil t.a.v. een type C is de mogelijkheid om de warmte uit de afgevoerde lucht te recupereren en af te geven aan de toegevoerde lucht.

Een type D ventilatiesysteem vraagt meer onderhoud en de initiële investering is groter. Dankzij de warmte-recuperatie verdient het systeem zich op termijn terug.

03

Onderhoud ventilatiesystemen en filters

De aanvoer van verse buitenlucht brengt ook de aanvoer van bv. stofdeeltjes en stuifmeelpollen met zich mee. Ventilatiefilters beperken deze concentratie en dragen bij aan een gezond luchtklimaat. De filters zijn eveneens noodzakelijk om vervuiling van mechanische onderdelen en verontreiniging van de luchtkanalen tegen te gaan. Vuile luchtkanalen zijn een broeiplaats voor schimmels en bacteriën. De installatie onderhouden en de filters jaarlijks vervangen is dus nodig.

Benieuwd naar onze realisaties?

Mermans Techniek is voornamelijk actief in de Kempen.
We werken in de regio Retie, Turnhout, Vosselaar, Arendonk, Dessel, Mol, Geel, Balen, Oud-Turnhout, Vorselaar, Herentals.

Zoek je een partner in de Kempen die jouw ventilatie-systeem vakkundig plaatst?

Neem vandaag nog contact met ons op