Zelfbouw

Jouw ventilatiesysteem
Zelf plaatsen

Heb je zin om zelf de handen uit de mouwen te steken? Dan kan je ervoor kiezen om jouw ventilatiesysteem zelf te plaatsen. Als doe-het-zelver kan je uiteraard rekenen op onze professionele ondersteuning en begeleiding.

Onze aanpak voor
Zelfbouwers ventilatie

De overheid schrijft wettelijke ventilatienormen en -verplichtingen voor.
Ook als zelfbouwer dien je hieraan te voldoen om een gezond binnenklimaat te verkrijgen.
Maar welk ventilatiesysteem installeer je nu best en hoe begin je eraan?

Mermans Techniek heeft een duidelijk stappenplan waardoor je zelf je ventilatiesysteem kan installeren.

01

Analyse

We stellen je een aantal zeer gerichte vragen om een duidelijk beeld te krijgen van jouw nieuwbouw- of renovatieproject. We moeten immers zicht krijgen op de luchtvolumes en specifieke behoeften zoals het afvoeren van vocht uit de badkamer(s) en keuken. Op basis hiervan kunnen we je beter adviseren.

02

Advies

Er zijn verschillende ventilatiesystemen op de markt. Welk type ventilatie is voor jouw woning het meest geschikt? We adviseren zeer gericht en verantwoorden onze keuze.

03

Voorontwerp

Mermans Techniek zorgt voor het ontwerp van het luchtkanaalsysteem, inclusief de locatie van aan- en afvoergaten en de ventilatie-unit.

04

Materialen

Mermans Techniek zorgt ervoor dat je over de nodige materialen beschikt. Geen tijd om langs te komen tijdens de kantooruren? Dan zetten we alles voor jou klaar in onze afhaalcontainer waar je 24/7 terechtkan.

05

Uitvoering

Als doe-het-zelver maak je uiteraard je eigen planning. Je houdt rekening met 2 fases. De boringen, het plaatsen van de luchtkanalen en de dakdoorvoer gebeuren in een eerste fase. Nadien volgt de plaatsing van de ventilatie-unit, het afwerken van de luchtkanalen en het plaatsen van de ventielen. Jij bepaalt wat je zelf uitvoert en wat je uitbesteedt aan onze techniekers.

Tijdens de uitvoering van de werken kan je bij Mermans Techniek terecht voor instructies, toelichting en advies zoals het toepassen van de juiste werkmethodes.

06

Opstarten en inregelen

Eens de installatie voltooid is, komt een technieker van Mermans de unit elektrisch aansluiten. Wij starten de installatie op en regelen ze in voor een optimaal resultaat.

07

Oplevering en documentatie

Je ontvangt alle nodige documenten en instructies voor het het gebruik en het onderhoud van de installatie. Een ventilatieverslaggever brengt jouw ventilatiedossier helemaal in orde.

08

Fier op je werk

Geniet van een gezond binnenklimaat dankzij jouw eigen harde werk.

Je mag fier zijn op wat je gepresteerd hebt.

Wil jij graag zelf aan de slag en wil je graag zekerheid over de juiste aanpak?

Neem vandaag nog contact met ons op